Buła Ą Ę 2.0
![](https://cdn.mag.slot.org.pl/wp-content/uploads/2020/07/unnamed-2-1200x1200.jpg)
Pamiętacie bułę Ą Ę z Lubiąża? Wspaniale. To jest jej bardziej wykwintna dla podniebienia, acz wciąż dziecinnie prosta w produkcji wersja.
Składniki:
Buła (hehe)
Odrobina masła
I majonezu
I zielonego pesto
Garsteczka orzechów włoskich
Kilka plastrów sera pleśniowego (stopień spleśniałości wedle gustu)
1 suszony pomidor
Garść roszponki
![](https://cdn.mag.slot.org.pl/wp-content/uploads/2020/07/unnamed-3-1200x1000.jpg)
Bułę przekrawamy i smarujemy jedną jej połówkę masłem, a drugą uprzednio wymieszanymi ze sobą pesto i majonezem. Wydobywamy orzech z łupiny/opakowania, rozdrabniamy paluszkami i posypujemy dolną połówkę buły. Układamy ser oraz pokrojonego w paseczki suszonego pomidora. Hojnie wieńczymy soczystą, zieloną roszponką.
Et voilà!
![](https://cdn.mag.slot.org.pl/wp-content/uploads/2020/07/unnamed-5-1200x1043.jpg)
![](https://cdn.mag.slot.org.pl/wp-content/uploads/2020/07/unnamed-6-1200x964.jpg)